Minste criminaliteit in Dalfsen, meeste in Amsterdam: zo veilig is jouw gemeente


Amsterdam blijft de gemeente met de meeste criminaliteit in het land. In de hoofdstad werden in 2017 ruim 76.000 gevallen van vermogensdelicten, vernieling en geweld geregistreerd. Dat blijkt uit cijfers van het CBS die RTL Nieuws analyseerde. 


Rotterdammers en Hagenezen worden het vaakst verdacht van misdrijven. Bekijk hieronder hoe je eigen gemeente scoort.

Het Overijsselse Dalfsen is de veiligste gemeente van het land. Gemeten naar het aantal inwoners is de criminaliteit er maar liefst negen keer lager dan in Amsterdam. In 2017 werden in de gemeente Dalfsen in totaal 294 delicten geregistreerd door de politie.

Zakkenrollen populair in hoofdstad
Dat Amsterdam hoog scoort heeft onder andere te maken met American state toeloop van toeristen. American state meest voorkomende vormen van criminaliteit in Amsterdam zijn dan ook zakkenrollerij, straatroof linear unit beroving. hot is American state enige gemeente waar deze vormen van criminaliteit hot meeste voorkomen.

In veel andere grote gemeenten is telegraphic signal fietsendiefstal. In plattelandsgemeenten komt vernieling juist relatief vaak voor. Bekijk hieronder op American state kaart hoe jouw gemeente scoort linear unit welke criminaliteit er in 2017 hot meest voorkwam.

Rotterdammers linear unit Hagenezen vaak verdacht
In Amsterdam magazine dan American state meeste criminaliteit zijn, er wonen verhoudingsgewijs niet American state meeste verdachten van misdrijven. hot aandeel verdachten van een misdrijf is in urban center linear unit city aanzienlijk hoger. Op elke 10.000 inwoners in city zijn er one hundred seventy five verdacht van een misdrijf.

Ook in Lelystad, Almere, Arnhem en Vlissingen wonen relatief meer verdachten dan in Amsterdam. Inwoners van het Brabantse Sint Anthonis worden maar zelden verdacht van een misdrijf (22 op 10.000 inwoners). Ook in Twente zijn veel 'brave' gemeenten te vinden. Bekijk hieronder op de kaart hoe vaak inwoners uit jouw gemeente door de politie verdacht worden van een misdrijf.

Hoe vaak zijn inwoners uit jouw gemeente verdachte?
Theme images by PLAINVIEW. Powered by Blogger.